Tuesday 17 September 2013

Wikipedia - Slovensko

Slovensko je maličký štát severovýchodne od Viedne. Napriek tomu, že sa nachádza v centrálnej Európe, je to typický subtropický štát, kde sa bežne po uliciach povaľujú banány a výskyt  goríl je častejší ako v Tanzánii, či Keni. Zvláštnosťou sú aj nebývalé horúce periody aj počas najväčších  mrazov, keď bod varu kulminuje pri -15 st.C. Obyvateľstvo je napriek  tomu neskutočne trpezlivé, letargické, dôverčivé, celý život  hľadajúce silné autority, ktorým potom verne slúžia za pár banánov. 

Politické zriadenie
Slovensko je feudálne léno, ktoré striedavo riadia dve oligarchie /Penta, J&T/. Ako medzičlánok riadenia menujú  na 4 roky niekoľko tzv. politických strán, ktoré slovenské léno  obhospodarujú až do jeho úplneho vyťaženia. Slováci sa s obľubou  zúčastňujú ľudových slávnosti, tzv. volieb, kde sľubujú vernosť  svojmu samcovi. Najvyššou funkciou štátu je úrad prezidenta, ktorého  hlavnou povinnosťou je do ničoho nezasahovať. Rozhodnutia oligarchov  presadzuje  150 poslancov v tzv. parlamente. Ide o miestny folklórny prvok, kde účinkujúci predvádzajú niekedy naivné, inokedy profesionálne divadlo.  Okrem hercov v parlamente je garanciou zriadenia aj prokurátor, ktorého hlavnou povinnosťou je zjemňovať a neutralizovať prípadné  právne excesy a tiež na spravodlivosti nezávislá justícia.

Hospodárstvo

Peňažné aktíva obyvateľstva spravujú už spomenuté  finančné skupiny, ktoré zbavujú tejto nepríjemnej povinnosti bežných  Slovákov. V hospodárstve prevláda manufaktúrny spôsob výroby automobilov a elektrotechniky.  Slováci sú vďačnou prac. silou, ktorí bez reptania a za nízke mzdy  pomáhajú zbytku Európy a Ázii. Poľnohospodárstvo sa sústreďuje na  chov akvarijných rybičiek, pričom tradičné produkty (mäso, zemiaky,  ovocie), výhradne dovážajú zo zahraničia.  


Kultúra
Hlavnou kultúrnou inštitúciou tamojšieho obyvateľstva je  tzv. krčma /po novom aj pub, restorante,a pod./. Ide o zariadenie, kde sa preberajú všetky štátotvorné otázky a problémy za súčasného  konzumovania alkoholických nápojov. Treba ale povedať, že ide o nižší stupeň kultúry. Vyššiu kultúru zabezpečujú tzv. umelci a celebrity, ktorí za neľudové honoráre robia šašov a tzv. bavičov na podujatiach vyššej triedy.


Autor článku neznámy

No comments:

Post a Comment