Thursday 21 November 2013

Čarodejník z krajiny Slovensko

Jeho pôvod sa dá nájsť v historických záznamoch ale aj v informáciach z paleontologického oddelenia. V princípe, je to vlastne len obyčajný človek, alias homo sapiens. Predsa len, ale existuje niečo, čo ho robí extrémne zaujímavým pre oko pozorovateľa. Je to človek neobyčajný, priam čarodejník. 

Život na Slovensku. To je to, čo z neho robí čarodejníka. Pýtate sa prečo? To je jednoduché, človek obyčajný národnosťou Slovenskou, prežíva v tejto ekonomickej náročnej dobe. Prežíva od výplaty ku výplate a v podstate finančný obnos jeho peňaženky nikde nie je veľký. Niektoré medzi výplatové obdobie húta, ako vydržať do ďalšej výplaty. A v drvivej väčšine prípadov to nejak zvládne. Ale ako? To nikto nevie. Žije z ničoho, v podstate sa asi chodí pásť na krásne zelené pastviny našej krajiny, a ešte si trúfne založiť si rodinu. Aké to veľké osmelenie, ale dokáže to. A zas to nejak zvláda. Následne žije celá rodina z ničoho a fungujú, záhada preveľká.

Dôchodca je ďalší tvor povšimnutia hodný. Za svoje poctivo odpracované roky ma teraz väčšinou jediného trápenia. Rozhoduje sa medzi tým, či použije svoju almužnu, teda vlastne dôchodok, na lieky potrebné k prežitiu alebo na jedlo, ktoré je vlastne tiež potrebné k tomu aby prežil. Dilema je to veľká a tak nejako každý mesiac korčuluje medzi týmito dvomi sférami existencie a vlastne už ani nič neočakáva, čo by vlastne aj mal od vlády ktorú si zvolil. Pravdou je, že takýto dôchodok si určite nepredstavoval. Nuž ale pozítivum by pre nich malo byť, že tí dôchodci čo prídu po nich to budú mať ešte horšie.

Nie je tomu konca kraja, proste Slovensko. Existuje jediné logické vysvetlenie ako to Slovák obyčajný dokáže, je to proste čarodejník. Celá krajina je ich plná. Za toto by si obyvateľstvo Slovenskej republiky zaslúžilo vyznamenanie, ale zas načo by komu bolo.

No comments:

Post a Comment